Programma

9U00 – 10U30 ENERGIECONVERSIEPARK, OOSTENEINDE Z/N BEERSE

We kregen een toelichting aan het energieconversiepark in opbouw en mochten met helm op deze installatie bezoeken. Deze installatie zal het GFT afval van de Kempenaar verwerken tot biogas. (Pijler Groene en duurzame Kempen)

11U00 – 12U00 STUBBE, ROUWBERGSKENS 14 BEERSE

Een bedrijfsbezoek aan Stubbe gaf ons inspiratie over duurzame en milieubewuste bedrijfsvoering én over de samenwerking onderwijs-arbeidsmarkt via deeltijds leren. (Pijlers Ondernemen, innoveren en internationaliseren – Leren en werken – Groene en duurzame Kempen)

12U15 – 13U45 LUNCH EETHUIS WEB, STEENWEG OP TIELEN 70 TURNHOUT

Maatwerkbedrijf Web zet zich als werkgever, als projectuitvoerder en als dienstverlener in voor inclusieve economie. We lieten ons verrassen door de lekkernijen van hun Eethuis. (Pijler Leren en werken)

Het namiddag gedeelte van het programma ging door op de site van Turnova, Baron du Fourstraat in Turnhout.

14U00 – 15U30 GEBIEDSGERICHTE ONTWIKKELING/MOBILITEIT – VISIE STADSREGIO TURNHOUT

De vier gemeenten van de Stadsregio Turnhout werken gezamenlijk aan hun ruimtelijke en mobiliteitsuitdagingen, ze namen ons u mee in hun plan van aanpak. (Pijler Space.mob)

15U30 – 16U15 ROUTE 11

Het psychosociaal revalidatiecentrum Route 11 vertelde ons hoe zij mensen begeleiden om de draad weer op te pikken na een psychiatrisch behandeltraject. (Pijler Welzijn en zorg)

16U30 – 17U30 UITSMIJTER

Inge Bruynooghe, co-voorzitter van KIX-Bridge, inspireerde ons om aan de slag te gaan met de Kempense ondernemers en innovatie. Zij prees onze regio om de West-Vlaamse kenmerken gecombineerd met beter weer!


Een fotoimpressie vindt u hier.