201610.20

Deeltijds leren – tripple winst

Het ROP Leren en Werken is het platform waar de afstemming gebeurt tussen de Kempense scholen die deeltijds onderwijs aanbieden en hun partners. Voor iedere jongere wordt op maat een werkvloer gezocht waar de leerling, als onderdeel van zijn opleiding zijn competenties kan versterken. Omdat bijkomende leerwerkplaatsen in de bedrijven welkom zijn hebben de ROP partners de handen in elkaar geslagen om één gezamenlijk communicatie te richten aan ondernemers. Deze communicatie geeft gebald de voordelen weer van het deeltijds leren, en informeert op een overzichtelijke manier over de contractmogelijkheden.

“Met deze communicatie willen we werkgevers overtuigen om deeltijds lerende jongeren een werkplek aan te bieden. Het is een win voor de jongere, de ondernemer en de maatschappij. We hebben de contractmogelijkheden overzichtelijk weergegeven. Zo weten werkgevers waaraan ze beginnen.” – Bart Van Hecke, voorzitter regionaal overlegplatform leren en werken Kempen

Campagne: Leren en werken, een winnende combinatie