201909.10

KIX voorlopig niet van start

Met KIX, de Kempense incubatie- en acceleratieorganisatie, wilden we een sterkere samenwerking tussen de regionale incubatoren en acceleratoren tot stand brengen en een start-of-the-art dienstverlening voor start-ups en groeibedrijven uitbouwen in de economische speerpunten die onze regio rijk is.

We hebben echter moeten vaststellen dat door verschuivingen en vertragingen in het regionale incubatiepatrimonium het vandaag niet mogelijk is om een sterk en duurzaam business plan op tafel te leggen. De Task Force van het Streekplatform Kempen is echter nog steeds overtuigd van de meerwaarde van een Kempense incubatie- en acceleratieorganisatie en engageert zich dan ook om opnieuw initiatief te nemen, wanneer er nieuwe evoluties zijn. De werking van Innotek stopt, maar de Open Manufacturing Campus in Turnhout werkt verder aan zijn groei. Ook het Bemt-gebouw blijft beschikbaar voor start-ups en de Innovatiecampus is in voorbereiding.

Bij vragen, contacteer dominique.vandijck@iok.be