202004.16

#Covid19 vacatures

Door de coronacrisis is de arbeidsmarkt grondig in de war gestuurd. Niet alleen door de plotse toename van de groep tijdelijke werklozen, ook het aantal tijdelijke vacatures is groter dan voorheen. Sommige sectoren zoals distributie, logistiek, voeding en de land- en tuinbouw hebben baat bij een grotere mobiliteit op de arbeidsmarkt. Vandaar dat VDAB het initiatief genomen heeft om voor die werkgevers die omwille van corona dringende vacatures hebben de hashtag #Covid19 te lanceren, zodat deze jobs sneller ingevuld zouden geraken.
Meer hierover lees je via deze link: https://www.vdab.be/coronacrisis/vacatures

De enorme vraag naar tijdelijke arbeidskrachten vinden we ook terug in de Kempense tuinbouw. Door de aanwezige aardbeiteelt en de vele glastuinbouwbedrijven in het noorden van de Kempen horen we samen met West-Vlaanderen en Haspengouw bij de streken die het hardst getroffen worden door de beperkte mobiliteit van arbeidskrachten binnen Europa. Om een extra stimulans te geven aan tijdelijke werklozen besliste de federale overheid dat zij 75% van hun dagelijkse uitkering voor tijdelijke werkloosheid kunnen combineren met een inkomen in land- en tuinbouw. Werkzoekenden en werkgevers kunnen terecht op een nieuwe webpagina van VDAB: www.helpdeoogst.be