Infosessie Kempenpact2030
9 december om 19u45

Herbekijk de presentatie en de filmpjes!

Tijdens deze infosessie kon je alles te weten komen over het Kempenpact2030 en haar tien hefboomprojecten.
Bovendien kreeg je de kans om in vier keuzesessies dieper in te gaan op de mogelijkheden voor jouw gemeente of organisatie om met dit toekomstplan aan de slag te gaan.

Herbekijk:Programma:

– 19u45 Virtueel verzamelen

– 19u50 Welkom
door Ward Kennes, voorzitter Streekplatform Kempen

– 20u00 Het Kempenpact2030 in een notendop
door Kim Nevelsteen, coördinator van het Streekplatform Kempen

– 20u20 Keuzesessie 1:

 • Innoveren en ondernemen:
  Projecten zoals ‘Campus Campina’, ‘Careheart Kempen’, ‘Kempen Voedselslim’ en ‘HAI Tech Fonds’ trekken de kaart van innovatie. In deze sessie kom je te weten hoe het Kempenpact2030 de innoverende ondernemer een boost geeft en hoe ieder van ons daar beter van wordt.
  of
 • Een kwalitatieve woon- en leefomgeving:
  Bij de projecten ‘KRAK’ en ’10-kamp Vieve Kempen’ staat onze woon- en leefomgeving centraal. Hoe kunnen we samen leefbare woonkernen realiseren, de Kempense identiteit behouden, onze open ruimte koesteren en werken aan een gezonde en zorgzame leefomgeving?

– 20u50 Keuzesessie 2:

 • Als Kempenaren elkaar laten groeien in hun talent:
  De projectpartners van ‘Dorp rond het kind’ en van ‘Kempense economie inclusief’ willen dat ieders talent kansen krijgt in onze regio. In deze keuzesessie leer je hun plan van aanpak kennen en verneem je hoe je hier zelf kan toe bijdragen.
  Als toemaatje krijg je een tip voor het STEM-onderwijs en luisteren we naar de plannen van de Renewable Energy Campus van KempENergiek.
  of
 • Duurzame Kempen:
  Een duurzame Kempen is één van de drie strategische hoofddoelstellingen van het Kempenpact2030. We onderschrijven dan ook de ambitie van Kempen2030 om de CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030. De projecten ‘KempENergiek’ en ‘Kempen voedselslim’ combineren ondernemerschap met duurzame innovatie. We leggen je graag uit hoe het Renewable Energy House investeringen rond hernieuwbare energie zal stimuleren.

– 21u20 Slotbeschouwing