201702.21

(G)Oud brengt op werkt samen met “jong geweld”

Eén op drie Kempense werkzoekenden is ouder dan vijftig jaar (in Vlaanderen gaat het om 28%). In 2016 ging het gemiddeld om 5.754 werkzoekenden in de 29 gemeenten van het Streekplatform Kempen. Reden genoeg voor de Kempense sociale partners om te blijven inzetten op een verhogen van de werkzaamheid van ouderen in de regio. Onder de vlag ‘(G)Oud brengt op’ werken Voka – KvK Kempen en ACV Provincie Antwerpen samen om niet alleen meer ouderen aan de slag te krijgen, maar ook meer ouderen aan de slag te houden met werkbaar werk. 

Vandaag verheugen de partners van Streekplatform Kempen zich over de samenwerking met studenten uit het tweede jaar sociaal werk bij Thomas More. De studenten zullen komend semester mee uitvoering geven aan het project (G)Oud brengt op. Ze gaan als volwaardig lid van het projectteam mee aan de slag om meerwaarde te bieden bij de leertrajecten rond cao 104 en de ontmoetingen m.b.t. instroom. Deze samenwerking biedt een win-win voor alle partijen. De studenten krijgen een unieke inkijk in het werving- en selectieproces en in de tewerkstelling van oudere werknemers. En de frisse blik van de studenten biedt verrijkende inzichten in verdere disseminatie van het project van (G)Oud brengt op.

“Bij onze stages merkten we dat leeftijd toch een factor is wanneer bedrijven aanwerven, al dan niet bewust. Ook werkbaar werk is een maatschappelijk relevant thema waarmee we graag aan de slag gaan.”  

Aurélie, Lotte, Pauline, Stephanie, Urike – studenten Thomas More sociaal werk, optie personeelswerkKlik op het uitgebreide persbericht voor meer informatie.

Meer info? Contacteer Kim Nevelsteen