201706.08

Provinciale monitoringtool klimaatacties

Om de uitbouw van het provinciaal én het gemeentelijk klimaatbeleid te ondersteunen, ontwikkelden de vijf provincies samen een berekeningstool. Met deze tool kunt u niet alleen de grootteorde van het effect van klimaatacties kwantificeren. U kunt ook maatregelen uit het klimaatbeleidsplan meteen omzetten naar hun (potentiële) impact op de CO2-reductie.
Hoeveel CO2-uitstoot vermijdt u door een wijkrenovatie te faciliteren? Door meer mensen verplaatsingen met de fiets te laten maken? Of door in te zetten op het sluiten van winkeldeuren? Door een paar basisgegevens in te vullen (zoals het aantal huizen dat wordt gerenoveerd, het aantal km dat met de fiets wordt afgelegd in plaats van met de wagen, …), krijgt u via de monitoringtool een zicht op het potentieel van de klimaatmaatregelen.

Heeft u  suggesties voor uitbreiding van deze tool? Laat het dan weten via mail aan klimaat@provincieantwerpen.be.