201712.01

Task Force bezoekt de Kempenatlas

Het Streekplatform Kempen bracht in november een bezoek aan de tentoonstelling van de Kempenatlas. Met de Kempenatlas heeft AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen een cartografisch overzichtswerk gemaakt met 12 thematische kaarten die inzicht bieden in de ruimtelijke ontwikkeling en toekomstmogelijkheden van de regio. Foto’s en archiefbeelden tonen de Kempen in al hun facetten.

Met de tentoonstelling en het boek heeft AR-TUR op een knappe manier het gesprek op gang gebracht over de uitdagingen waar de regio voor staat op het gebied van klimaat en welzijn, energie en wonen, natuur en recreatie, mobiliteit… Voor AR-TUR is de Kempenatlas een beginpunt voor een verder traject van experimenteren in de Kempen. Door het organiseren van Kempenlabs worden er cocreatieve sessies opgezet rond diverse ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen. Het biedt kansen voor innovatieve oplossingen en nieuwe samenwerkingen tussen lokale en bovenlokale organisaties en overheden.

Het Streekplatform Kempen heeft alvast met veel interesse kennis gemaakt met de Kempenatlas. Het biedt heel wat opportuniteiten naar verdere samenwerking toe. De samenwerking in het kader van het KORP, het Kempens Open Ruimte Platform vormt alvast een 1ste mooie gelegenheid.