201801.29

Kempense arbeidsmarkt in goede doen, maar niet voor iedereen

Het meest recente arbeidsmarktrapport van het Streekplatform Kempen zoomt in op de arbeidsmarktcijfers van 2017. Uit deze analyse blijkt dat heel wat parameters positief zijn. Het aantal werkenden Kempenaren neemt toe. Het aantal werkzoekenden Kempenaren neemt af. Bedrijven publiceren steeds meer vacatures en doen steeds minder beroep op tijdelijke werkloosheid.

Het zat er aan te komen, en we kunnen met de parameters van 2017 bevestigen dat de Kempense arbeidsmarkt in herstel is. – Kim Nevelsteen, Streekplatform Kempen

Helaas profiteert niet iedereen van het arbeidsmarktherstel.  Ook zijn de woorden historisch krappe arbeidsmarkt niet op z’n plaats. Naast de moeilijkheden voor ouderen, personen met een arbeidshandicap en allochtonen op de Kempense arbeidsmarkt, is er ook een kleine toename in het aantal falingen. De dalende trend die sinds 2013 was ingezet is in 2017 gestopt.

U leest er alles over in het arbeidsmarktrapport.