201805.07

Dynamisch aanbod voor start-up’s en groeibedrijven in de Kempen krijgt vorm!

Het Streekplatform Kempen is reeds lang vragende partij voor een sterkere samenwerking tussen de regionale innovatieorganisaties in de streek. Na een verkenning van de consolidatiemogelijkheden heeft het Streekplatform Kempen met steun van de provincie Antwerpen een business plan laten opmaken voor een Kempense incubatie- en acceleratieorganisatie.  Deze organisatie zal de activiteiten van Open Manufacturing Campus in Turnhout, Innotek (Geel/Mol), Bemt en de Innovatiecampus in Geel overkoepelen.


Start-ups en groeibedrijven zullen er aangepaste infrastructuur  en specifieke businessbegeleidingen vinden zodanig dat ze zich verder kunnen ontwikkelen in een dynamische start-up community. We mikken daarbij op een sterke samenwerking met de regionale kennisinstellingen en de Kempense bedrijfswereld.  Zo zullen we de Kempen uitdrukkelijker op de kaart zetten als aantrekkelijke plek voor start-ups en groeibedrijven. De focus ligt in het verlengde van onze economische speerpunten:

  • Industrie 4.0 – smart processing
  • Health economy
  • Bio-economy

Een  haalbaar business plan ligt op tafel. De komende maanden zoeken we interessante partners om mee te doen.

Interesse? Geef een seintje aan dominique.vandijck@iok.be