201806.27

Agro-Energienetwerk Noorderkempen blikt tevreden terug

Midzomeravond op de Veiling van Hoogstraten, verschillende land- en tuinbouwers en schepenen getuigen tevreden over de resultaten van het agro-energienetwerk. De combinatie van individuele warmte- en energiescans bij de landbouwbedrijven mét energieavonden die meer theoretische inzichten boden en praktische getuigenissen aanreikten werd zeer gesmaakt.

Dat de land- en tuinbouwer bewust bezig is met duurzaam en energiezuinig ondernemen wordt bewezen doordat het project meer dan 300 individuele landbouwbedrijven bereikte. Voor de deelnemende gemeenten was het project een bewuste investering om – naast vele andere projecten en beleidskeuzes – de klimaatdoelstellingen van Kempen2020 te behalen.

Deze mooie reportage geeft u een illustratie van de knappe resultaten van het agro-energienetwerk.

Agro-Energienetwerk Noorderkempen is een project van RURANT, IOK, IGEAN, Innovatiesteunpunt, Thomas More en het Proefbedrijf Pluimveehouderij i.s.m. de gemeenten Essen, Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas en Wuustwezel.