201806.27

Kempense schoolverlaters vinden – mits kwalificatie – beter hun weg naar de arbeidsmarkt

De jaarlijkse schoolverlatersstudie van VDAB volgt schoolverlaters een jaar na “afstuderen” op de arbeidsmarkt. Zijn ze aan de slag? Hebben ze werkervaring opgedaan? Welke studierichtingen bieden een goede kans op werk? U kunt het allemaal lezen in het schoolverlatersrapport.

Het Streekplatform Kempen zoomt in op de schoolverlaters van het arrondissement Turnhout. Voor 5.218 schoolverlaters was 2016 het laatste jaar op de schoolbanken. 9,5% van deze schoolverlaters waren op 30 juni 2017 werkzoekend. 3,9% of 206 schoolverlaters hadden na afstuderen 2017 geen enkele werkervaring opgedaan. Dit zijn betere cijfers dan de voorgaande jaren. Een duidelijk teken dat de arbeidsmarkt aantrekt. Of je de school hooggeschoold, middengeschoold of laaggeschoold verlaten hebt, elk studieniveau kent minder werkloze schoolverlaters dan de voorgaande jaren.

Enkel de ongekwalificeerde schoolverlaters vinden moeilijker hun weg naar werk.

Bent u benieuwd naar de statistieken van schoolverlaters uit het buitengewoon onderwijs, het ASO, de professionele bachelor en noem maar op? Bekijk dan zeker de Vlaamse interactieve tool van VDAB en de “Kempense blik op het schoolverlatersrapport” waar u per studierichting de cijfers voor het arrondissement Turnhout kunt raadplegen.