201810.30

Warmtewandeling door Bloemenwijk

De inwoners van de Bloemenwijk in Kasterlee maakten op maandag 29 oktober een warmtewandeling door hun wijk. Tijdens de wandeling gingen de inwoners aan de slag met een thermografische camera. Deze camera geeft visueel weer hoeveel warmte er door ramen en muren naar buiten ontsnapt. Door zelf aan de slag te gaan met een thermografische camera worden burgers bewust gemaakt over het energieverbruik van hun woning.

De wandeling maakt deel uit van Shine, een wijkrenovatieproject binnen het Europees Interreg 2 Zeeën-programma. Het project heeft als doel om burgers te ondersteunen bij het energiezuiniger maken van hun woningen, en zo CO2 te verminderen. Zo kunnen inwoners die hun woning energiezuiniger willen maken, deelnemen aan groepsaankopen op wijkniveau.

Meer info: http://2seas-shine.eu/