201901.28

Diversiteit (als) Troef: schrijf u nu in voor het lerend netwerk!

Lerend netwerk voor de welzijn- en zorgsector

De Kempen wordt etnisch-cultureel diverser, waarom mijn personeelsbestand dan niet? – Een werknemer wil omwille van een chronische ziekte aangepast werk. Hoe gaan de collega’s daar op reageren? –  Je dienst wil extra inzetten op gezinnen in armoede, maar je bereikt ze niet. – Divers talent aantrekken, hoe doe ik dat? –  Een psychische kwetsbaarheid is in die cultuur taboe, hoe kan ik de familie dan betrekken? – Een persoon met een verstandelijke beperking wil vrijwilliger worden. Hoe pakken we dat aan? – Moeten we nu ook halal serveren? – Racistische opmerkingen van cliënten; hoe gaan we daar best mee om?

Het agentschap Integratie & Inburgering, DoorElkaar, Emino, I-diverso en UNIA zetten samen met het Streekplatform Kempen een lerend netwerk op waarin we met welzijn-en zorgorganisaties op zoek gaan naar praktische en bruikbare antwoorden op deze en andere vragen op vlak van diversiteit. Deelnemers krijgen de kaders en modellen aangereikt om werk te maken van een diversiteitsbeleid binnen hun organisatie.


Gedurende 4 sessies staan we via kennis- en ervaringsuitwisseling stil bij:

 • Visie op diversiteit en strategie
 • Urgentie en draagvlak creëren
 • Organisatiecultuur
 • HR-beleid
 • Toegankelijke zorg en hulpverlening
 • Cultuursensitieve zorg & zorg/ondersteuning op maat

Data:

 • Dinsdag 2 april van 12u15 – 16u30
 • Donderdag 6 juni van 12u15 – 16u30
 • Donderdag 19 september van 12u15 – 16u30
 • Donderdag 7 november van 12u15 – 16u30
 • Slotsessie donderdag 5 december namiddag

Doelgroep: Directeurs, Leidinggevenden, HR- of personeelsverantwoordelijken, verantwoordelijken voor de dienstverlening… Iedereen met een mandaat om een diversiteitsbeleid (mee) uit te bouwen in de organisatie.

Wat kan je verwachten:Een unieke kans om op een informele manier je HR-beleid en dienstverlening te versterken en je ervaringen te delen met andere bedrijven en experten ter zake.Praktische handvaten en tools waar je onmiddellijk mee aan te slag kan.

Wat verwachten wij:

 • Vooraf deelname aan een verkennend gesprek waarin we je organisatieleervragen in kaart brengen.
 • Een actieve deelname aan de 4 leersessies, liefst met twee personen uit je organisatie (waarvan één iemand zeker alle sessies bijwoont). Met twee sta je sterker om je pas opgedane kennis om te zetten in de praktijk.

Deelnameprijs:

 • 150 euro bij één deelnemer
 • 200 euro bij twee deelnemers

Het aantal plaatsen is beperkt tot een 10-tal organisaties. Snel zijn is de boodschap. Gelieve voor 8 maart 2019 uw organisatie aan te melden bij Severine Appelmans (severine.appelmans@iok.be; 014/57.10.32).