201904.29

De Kempen, de injectie waard: 13 slimme hefbomen voor een sterke regio

In dialoog gaan met lokale, provinciale, regionale en federale overheid zit in het DNA van het Streekplatform Kempen. Wanneer de Kempenbelangen erom vragen gaat het Streekplatform Kempen gericht in gesprek met de juiste instanties om de streek te versterken. Nu er verkiezingen, en nieuwe regeerprogramma’s aankomen, heeft het Streekplatform Kempen zowel voor de Vlaamse als federale overheid een memorandum klaar.

Deze memoranda verzamelen een aantal dossiers die van de volgende Vlaamse en/of federale regering daadkrachtige beslissingen vragen. Denk aan de achterstand in de Kempense geestelijke gezondheidszorg, de noodzakelijke economische steun voor bedrijven in de ontwrichte zone, het Kempens openbaar vervoer en de verzadigde snelwegen, de investeringen in geothermie en biomethaan, … . De lijst is divers, maar niet eindeloos.

We hebben bewust die dossiers in het memorandum opgenomen die voor de Kempen een verschil maken. Ook al betekent dit, dat er een aantal belangrijke – doch niet typisch Kempense dossiers – niet in het memorandum zijn opgenomen. Op het laatste Politiek Forum hebben met de aanwezige Kempense parlementairen alvast de afspraak gemaakt om te zorgen dat de Kempense punten in de regeerakkoorden worden opgenomen.” ~ Ward Kennes, voorzitter Streekplatform Kempen.

Benieuwd naar alle injecties die de Kempen nodig heeft?