201904.29

“Diversiteit (als) Troef” start met 13 zorg- en welzijnsorganisaties

Met een mooie mix van deelnemers van grote en kleine organisaties uit de verschillende sectoren van welzijn en zorg startte op 2 april ’19 het lerend netwerk “Diversiteit (als) Troef” van het agentschap Inburgering en Integratie, I-diverso, Emino, DoorElkaar (HIVSET), UNIA en het Streekplatform Kempen.

In het lerend netwerk ondersteunen de deelnemers onder begeleiding van de initiatiefnemers elkaar bij het uitbouwen van een diversiteitsbeleid in de eigen organisatie en gaan ze samen op zoek naar praktische en bruikbare antwoorden op allerhande diversiteitsvragen. Naast “hoe zet ik een diversiteitsbeleid op en creëer ik er een draagvlak voor”, worden er leer- en uitwisselingsmomenten opgezet over een diversiteitsvriendelijk HR-beleid en een breed toegankelijke, cultuursensitieve dienstverlening .

We wensen onze deelnemers van de lokale besturen Geel, Olen en Rijkevorsel, de ziekenhuizen AZ Herentals en AZ Turnhout, het OPZ Geel, de CM Antwerpen Mechelen Turnhout, het GielsBos, Pleegzorg provincie Antwerpen, Thuiszorg Kempen, Ter Loke, sociaal werk van Thomas More en het Vrij CLB Kempen alvast veel succes toe!