201904.29

40% CO2 reductie tegen 2030

Opvolger burgemeestersconvenant gaat voor 40% CO2-reductie tegen 2030

De Europese Unie lanceerde een opvolger van het burgemeestersconvenant: ‘Burgemeestersconvenant 2030’. Dit convenant daagt lokale besturen uit om 40% CO2 te reduceren tegen 2030 en in te zetten op klimaatadaptatie, om onze regio weerbaar te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Het directiecomité van IOK besliste om mee te stappen in dit project en gaf het duurzaamheidsteam opdracht tot verdere uitwerking. Concreet heeft IOK zich samen met de provincie geregistreerd als territoriaal coördinator. Het project wordt momenteel inhoudelijk voorbereid om zo met een concreet aanbod naar de gemeenten te gaan. Het nieuwe project ‘Kempen2030’ wil opnieuw vertrekken vanuit een sterk partnerschap met de provincie, Kamp C, Fluvius, VITO, VOKA en Rurant. Dit najaar wordt Kempen2030 officieel gelanceerd. Maar het is nu al duidelijk dat alle inspanningen nodig zullen zijn. Ook die van u!

Wordt vervolgd!