201710.05

Oproep energiemeesters groot succes

Al 60 Kempenaren hebben zich als vrijwilliger aangemeld om energiemeester te worden… en nieuwe kandidaten melden zich nog steeds aan. Daarmee is de oproep voor kandidaat-energiemeesters in de Kempen een succes. Deze vrijwilligers worden begeleid door experten van het centrum duurzaam bouwen en wonen Kamp C. Ze krijgen momenteel een opleiding (in samenwerking met de provinciale ‘vriend van de thermostaat’-campagne) en worden zo klaargestoomd tot energie-expert. Vanaf deze winter gaan de energiemeesters op huisbezoek bij gezinnen in de buurt die graag energie willen besparen, maar niet goed weten hoe ze hieraan moeten beginnen.

Het project kadert binnen het wijkrenovatieproject SHINE, een Europees Interreg 2 Zeeën project, dat als doel heeft om de CO2-uitstoot afkomstig van woningen te verlagen.

Wil je zelf energiemeester worden en gezinnen in jouw gemeente helpen om thuis energie te besparen? Registreer je vrijblijvend als kandidaat via www.kempen2020.be/energiemeester.