201811.21

Kempense partners aan de slag met de aanloopfase

Vandaag bevindt duaal leren zich nog in een proefperiode met “schoolbank op de werkplek”. Vanaf volgend schooljaar is het voor écht. En bij dat voor écht behoort ook de aanloopfase. Een leerloopbaanschakel voor die jongeren die arbeidsbereid zijn, maar nog niet arbeidsrijp. De aanloopfase bestaat vandaag nog niet, maar moet op 1 september 2019 wel operationeel zijn. Binnen de regio willen we, in de traditie van goede samenwerking, de aanloopfase samen vormgeven. Daarom hebben we met diverse partners besloten in te tekenen op een oproep van de Vlaamse overheid om dit schooljaar nog een traject te lopen en de aanloopfase mee vorm te geven. Dit project werd als één van de tien uitgekozen. We zijn verheugd om hiermee samen aan de slag te gaan.