201910.16

Kempenpact 2030 – De toekomst start nu

Kempenpact 2030 – De toekomst start nu

Waarom een heel jaar lang verschillende werkgroepen organiseren als je op twee dagen 80 mensen met een hart voor de Kempen met elkaar in dialoog kan laten gaan om de start te maken van een Kempenpact 2030? Het Streekplatform Kempen gaat via de Future Search methodiek en met 90 gepassioneerde en diverse stemmen van binnen en buiten de Kempen aan de slag. Op 25 en 26 oktober is “when the magic happens”. LITC in Laakdal is the place to be.

“Met deze intensieve tweedaagse kijken we naar de gewenste realiteit voor de Kempen in 2030 en hoe we daar zullen geraken. Welke stappen zijn er nodig, wie is hier voor nodig en hoe pakken we dit samen aan. Dat zijn de vragen die een antwoord gaan krijgen. Onze baseline is niet voor niets “Kleine stappen voor  Kempenaars, maar een quantumsprong voor de Kempen.”

Dominique Van Dijck, coördinator van het Streekplatform Kempen

Ontwerpteam aan de slag

Voor de organisatie van het toekomstforum is een ontwerpteam vanuit diverse Kempense organisaties aan de slag. Deze manusjes-van-alles zorgen ervoor dat het toekomstforum vlekkeloos zal verlopen. Zij maken mensen warm om deel te nemen, zorgen voor een aangename ontvangst, mooi ingeklede ruimtes, … alles wat nodig is voor een bruisende bijeenkomst. Deze helpende handen zijn:

  • Stijn Coenen – coördinator partnerships & entrepreneurship Thomas More
  • Bart Gaublomme – Beweging.net
  • Ward Kennes – voorzitter Streekplatform Kempen
  • Kim Nevelsteen – stafmedewerker Streekplatform Kempen
  • Wim Poelmans – coördinator Rurant
  • Myriam Rebahi – diensthoofd economie provincie Antwerpen
  • Dominique Van Dijck – coördinator Streekplatform Kempen
  • Sofi Van Ussel – directeur Unizo provincie Antwerpen
  • Kris Vreys – directeur IOK