202006.10

Kempense partners mobiel zorgwonen bundelen krachten


Het Kempenpact2030 brengt mensen en organisaties samen over diverse onderwerpen. Mobiel zorgwonen is zo’n thema.

Kempens Woonplatform, Licalab, IOK-plan groep, Thomas More en Ecohouse onderzoeken samen de mogelijkheden van mobiel zorgwonen in de Kempen.
Op 2 juni spraken Ingrid Adriaensen (Licalab) en Dirk Heylen (IOK Plangroep) in de commissie ruimte van het Vlaams parlement over dit onderwerp. Ze namen de parlementsleden mee in de struikelstenen en kansen die burgers en lokale besturen zien bij mobiel zorgwonen. Waarom heeft iemand interesse in een mobiele zorgunit? Wat zijn de verwachtingen van zowel mantelzorgers als bewoners? Welke uitdagingen zien gemeenten bij de huidige regelgeving? Maar ook welke oplossingen zien we op vlak van vergunningen, zorgcode en handhaving van de ruimtelijke kwaliteit. De vele vragen van de parlementsleden achteraf tonen dat het een geslaagde getuigenis was.

Ook benieuwd? Hierbij vind je de link naar de hoorzitting: commissievergadering Mobiele Zorgwoningen