202010.02

Van zonnepanelen en energiezuinige ramen tot 1001 bomen…

Een reductie van de CO2-uitstoot met 40% tegen 2030, dat lukt enkel als we er met z’n allen voor gaan. En dat doen we in de Kempen ook.

De actie Zonneregio Kempen van Campina Energie loopt als een trein en op enkele maanden tijd werden meer dan 250 nieuwe zonnepaneelinstallaties gerealiseerd.

Inmiddels zijn twee andere initiatieven gelanceerd om de ambities van Kempen2030 waar te maken:


Groepsaankoop ramen

In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 15% van de warmte door ramen. Door te investeren in energiezuinige ramen maak je je woning comfortabeler én bespaar je op je energiefactuur. Een win-win. Om je een extra duwtje in de rug te geven, organiseert IOK in samenwerking met 27 Kempense gemeenten een groepsaankoop energiezuinige ramen. Zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen kunnen deelnemen aan de actie.

Meer informatie of vrijblijvend inschrijven kan via www.iok.be/ramen


Opstart 1.001 bomen in eerste zes gemeenten

Vanaf dit najaar organiseert IOK in samenwerking met Kempense gemeenten ‘1.001 bomen.’. Via de actie kunnen burgers van 1 september tot 20 oktober een gratis boom bestellen en planten in hun tuin. In het aanbod zitten loofbomen, fruitbomen en struiken geschikt voor grote of kleine tuinen. Doel van de actie is om onze regio groener te maken én bomen positief onder de aandacht te brengen.

De actie wordt gefaseerd opgestart in deelnemende gemeenten. Dit jaar zijn Arendonk, Herentals, Herselt, Lille, Oud-Turnhout en Rijkevorsel aan de beurt.  Meer dan 2.200 inwoners bestelden ondertussen een boom.

Meer info via www.iok.be/1001bomen