202011.09

Bezoek Health House

Ambitie om innovatie uit hun sector aan een ruim publiek te tonen: dat is wat de projectwerkgroep KempENergiek en The Health House in Leuven gemeen hebben.

De werkgroep KempENergiek heeft plannen om een Renewable Energy House te realiseren, waarbij zowel professionals als particulieren inspiratie en deskundig advies kunnen krijgen rond hernieuwbare energietoepassingen. Vandaar dat Koen Van den Brande, gangmaker van deze projectwerkgroep, het initiatief nam voor een inspiratiebezoek aan het Leuvense Health House. Met Karin Moykens (secretaris-generaal van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin) als inleider en huisverantwoordelijke Isabelle Francois als gids was de avond bijzonder geslaagd.

Wie meer wil te weten komen over hoe technologie en innovatie onze zorg zal transformeren raden we aan om zelf een bezoek te plannen aan The Health House.

Met onderstaande beelden willen we een impressie geven van de aanpak van deze tentoonstellingsruimte. Visualiseren en digitale storytelling staan centraal. Door veelvuldig gebruik te maken van beeldschermen en gemakkelijk verwisselbare interactieve tools kunnen verschillende verhaallijnen opgestart worden. Handig als je een ander thema wil tonen in functie van de bezoekersgroep, nieuwe topics wil behandelen, of wil inspelen op vragen uit de sector om voor een bepaald onderwerp een expo uit te werken.

Deze aanpak laat alvast toe om op een boeiende manier steeds de meest actuele informatie te delen, ook belangrijk in een dynamische sector zoals die van hernieuwbare energie.